Bank ID + Face ID = Sant

Bank ID implementerar Apple-teknik för smidigare bankärenden.

Vi förmodar att ingen gillar att betala fakturor. Den där kortläsaren med koder gjorde inte saken bättre. Om man inte har koll på sina grejer så finns risken att den ligger och skräpar i en låda någonstans. Men det gör inget tack vare Bank ID, som gjort bankärenden lite minde superjobbiga med åren.

Nu har Bank ID gjort det igen! Säg farväl till den där långa koden på 6 siffror (som av någon anledning inte kan vara 4 siffror som alla andra pin-koder). Nu kan du använda ansiktet istället! Eller ja, om du råkar ha en iPhone X i alla fall.

Det har tidigare talats om att stödja inloggning med fingeravtryck, men slutsatsen har varit att det har är för osäkert. Det rådde osäkerhet kring Face ID när Apple släppte tekniken i samband med lanseringen av sitt flaggskepp iPhone X. Därför väntade Bank ID med att implementera det som identifieringsmetod. Det är först nu, efter en rejäl säkerhetsöversyn man har valt att implementera tekniken.

Nu behöver man alltså inte ens ett lösenord eller pin-kod för att swisha kollegan för den där lunchen hen la ut för. Du behöver bara ditt egna ansikte! Med såna här nyheter kan man konstatera att framtiden ändå verkar rätt härlig.Skrivet av: Fonia
2018-02-16